Agenda

De Gouden Eeuw van Alkmaar 4 dec 2018 - 30 apr 2020

De Gouden Eeuw van Alkmaar

In de Gouden Eeuw van Alkmaar kom je in een zaal vol pracht en praal. Laat je overrompelen door topstukken van oude meesters als Jacob Cornelisz van Oostsanen, Maarten van Heemskerck, Willem van de Velde (de Oude), Gerard van Honthorst en Pieter Jansz Saenredam. Van Caesar van Everdingen, de grootste schilderij uit Alkmaar ooit, zijn negen werken -waaronder twee imposante schuttersstukken- te zien. De schilderijen worden vergezeld door een bijzondere collectie meubels, pronkzilver en zeventiende-eeuws glaswerk.

Meer informatie
Sportevenementen 19 jan 2019 - 8 jul 2019

Sportevenementen

Een ruime keuze voor wandelen, fietsen of hardlopen, zoals de wandelmarathon Egmond. Of wat dacht u van de wandel- en fiets4daagse van Alkmaar? Diverse afstanden maken het mogelijk voor een beginnende sporter of de doorgewinterde fanatiekeling.

Meer informatie
Theaterstuk Art 28 mrt 2019

Theaterstuk Art

Taqa Theater de Vest presenteert: Het bejubelde theaterstuk Art van de Franse schrijfster Yamina Reza keert dit voorjaar terug naar de Nederlandse theaters met steracteurs: Waldemar Torenstra (Divorce, Vechtershart, All you Need Is Love), Thijs Römer (Moordvrouw, Nieuwe Buren) en Frederik Brom (Familie Kruys, Verborgen gebreken, Overspel). Het eigentijdse stuk over moderne kunst en de waarde van vriendschap was vier keer eerder te zien in Nederland, waarvan die met Paul de Leeuw, Hans Kesting en Edwin de Vries uit 2014 de bekendste is.

Meer informatie
Kaasmarkt 29 mrt 2019 - 27 sep 2019

Kaasmarkt

In 2019 vindt de kaasmarkt in Alkmaar elke vrijdagmorgen van 29 maart tot en met 27 september plaats van 10.00-13.00 uur. Daarnaast worden er in 2019 weer avond kaasmarkten georganiseerd: elke dinsdagavond in juli en augustus van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.

Meer informatie
Kaaspop 20 apr 2019

Kaaspop

Op 20 april 2019 wordt voor de eerste keer KaasPop Alkmaar georganiseerd op het evenemententerrein aan de Olympiaweg in Alkmaar.

Met Jett Rebel, Waylon, Wulf, Wild Romance, Charmless I, Uncle Harry’s Punch en Sway hebben ze een fantastische mix van nationaal en regionaal gerenommeerde bands. De presentatie zal in handen zijn van Kees Baars van Countdown Café (NH radio).

Meer informatie
Koningsdag 27 apr 2019 - 27 apr 2019

Koningsdag

Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. Er van alles te doen in Alkmaar bij het  Hofplein, Paardenmarkt, Platte stenenbrug en het Waagplein!

Meer informatie