Agenda

Alkmaar Culinair Plaza 8 sep 2017 - 10 sep 2017

Alkmaar Culinair Plaza

Culinair genieten op het waagplein, waarbij 3 dagen lang lokale restaurants zich presenteren met ondersteuning van diverse artiesten.

Meer informatie
Open Monumentendag 9 sep 2017 - 10 sep 2017

Open Monumentendag

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Ook diverse Alkmaarse monumenten openen hun deuren.

Meer informatie
Alkmaar Blues Weekend 22 sep 2017 - 24 sep 2017

Alkmaar Blues Weekend

Met meer dan 90 optredens zijn alle blues-stijlen vertegenwoordigd op het grootste blues festival van Nederland. Een gevarieerd en uniek programma voor de blues liefhebber, verspreid over ruim 30 locaties in de stad.

Meer informatie
Shopping Night 23 sep 2017 - 24 sep 2017

Shopping Night

De winkels in de binnenstad zijn open tot middernacht, aangekleed met diverse activiteiten en acties.

Meer informatie
Lappen en landbouwdag 27 sep 2017

Lappen en landbouwdag

Op de laatste woensdag in september kunnen in de binnenstad van Alkmaar weer vele paarden, pony's, koeien, schapen, geiten, konijnen en cavia's geaaid en bewonderd worden. Landbouwdag is voor stedelingen dé kans om kennis te maken met al het goede van het platteland. De dag wordt altijd omlijst door een uitgebreide lappenmarkt met vele honderden gezellige marktkraampjes, waar je heerlijk op koopjesjacht kunt gaan.

Meer informatie